آیا تا امروز به کیش سفر کرده اید؟ چند بار موفق به سفر به جزیره کیش شده اید؟ چه چیزی در جزیره کیش بیشتر برای شما جذاب بوده است؟ اگر تاکنون به کیش آمده اید، تفاوتها و جذابیتهای بصری کیش ممکن است به چشم شما آمده باشد. اگر اینگونه بوده است و دوست دارید بیشتر راجب این جزیره بدانید، یا تاکنون سفر نکرده و قصد تحقیق برای سفر یا زندگی در این جزیره را دارید، با ما همراه باشید.
در تاریخ این جزیره، از گذشته های دور و اقوام مختلفی از این منطقه نام برده شده است. آشوری ها و ایلامی ها از اولین اقوایم بودند که به عنوان توقفگاه قایق های خود از این جزیره استفاده میکردند. با روی کار آمدن هخامنشیان، دریانوردی گسترش پیدا کرد و حمل و نقل کالا و مسافر به رونق خلیج فارس منجر شد. در دوره سلجوقبان بود که کیش به یکی از بزرگترین مراکز تجاری خلیج فارس تبدیل شد. مورخان و بزرگانی همچون ابن بطوطه و سعدی از جزیره کیش نام برده اند. حتی مارکوپولو نیز در نوشتههای خود از کیش اسم برده است. اما نقطه عطف رونق جزیره کیش را میتوان در دهه پنجاه یافت که با توجه به جاذبه های طبیعی و سواحل بی نظیر کیش، خاندان سلطنتی شروع به سرمایه گزاری برروی کیش به عنوان اقامتگاه زمستانه انجام داد.
کیش بناهای تاریخی همچون کاریز، حریره، مسجد ماشه و مسجد امیر را در دل خود جای داده است.
آب و هوای کیش، با توجه به جزیره بودن و نزدیک بودن به خط استوا، در هر فصل ویژگی های خاص خودش را دارد. از اواخر بهار که آب و هوای کیش رو به گرم تر شدن میرود. در مرداد و شهریور گرما به اوج خود میرسد و این گرما در میانههای پاییز کاهش پیدا میکند. پس از آن هوای کیش کم کم رو به سرد شدن میرود و در میانه های زمستان به اوج خود میرسد که این روند تا اواسط بهار، شروع به افزایش دما میکند. این روند ها باعث میشوند که کیش در هر فصل جذابیت های خاص خودش را داشته باشد. تابستان که تفریحات آبی و و ورزش های دریایی به اوج خود میرسند و در زمستان که آب و هوای کیش به بهشت شباهت دارد، برای فرار از سرما و لذت بردن از زیبایی های طبیعی و آب وهوای کیش سفر ها افزایش میابند.
پوشش گیاهی جزیره کیش همانند سایر جزایر خلیج فارس است. دارای گیاهان بومی نخل و کنار و کهور و گیاهان غیر بومی مانند اکالیپتوس و آکاسیا است. پوشش گیاهی این منطقه در بخش های مختلف جزیره، در مرکز شهر، نواحی ساحلی و علی الخصوص بخش های بیابانی جلوه زیبایی را ایجاد میکنند.
کیشوندان، ساکنان کیش، جمعیتی بالغ بر 40 هزار نفر دارند. با تنوع نژادی بالا که تقریبا از تمامی اقوام سرزمین اصلی در این جزیره ساکن هستند. بومیان کیش قالبا به زبان عربی و فارسی صحبت میکنند، فرهنگ خاص خود را دارند و بیشتر به کار دریانوردی، صید ماهی و بازرگانی مشغولند.
محور اصلی فعالیت های اقتصادی کیش گردشگری و بازرگانی است. سالانه قریب دو میلیون مسافر وارد کیش میشوند. کیش دارای مراکز خرید متعددی است که در سال های اخیر به تعداد آنها اضافه شده و تعدادی در حال ساخت میباشند. از مراکز تجاری معتبر کیش میتوان به میکامال، مرکز تجاری کیش، پردیس 1 و2 اشاره کرد. سازمان منطقه آزاد کیش در راستای توسعه بخش های بازرگانی کیش، پروژه های عظیم مسکونی و تفریحی را در نظر گرفته است. این پروژه ها، نوید آینده رشون تر برای کیش در زمینه گردشگری را میدهد که به رونق هرچه بیشتر کیش میانجامد.
موقیت خاص و زیبایی های منحصر به فرد جزیره ی زیبای کیش، به تنهایی برای قرار گرفتن در لیست سفر افراد کافی است. قرار گرفتن این ویژگی ها در کنار سرمایهگزاری در بخش های مختلف که کمک به رشد و توسعه صنعت گردشگری کیش میکند، توانایی تبدیل کیش به رقیبی برای رقبای بزرگی در کشور های مجاور را دارد. محیطی عالی برای هم وطنان ما و حتی توریست هایی از کشور های مجاور و سایر کشور ها که میتواند از همه جهات به رونق اقتصادی کیش و کشور کمک کند. این موارد در مجموع، کیش را به فرصتی بی نظیر برای سرمایهگزاری تبدیل میکند. به امید اینکه سرمایه گزاران از این فرصت موجود استفاده کنند و هرچه زودتر بتوانیم به این هدف نزدیک تر شویم تا مسافران در هر سفر سالیانه جزیره کیش را متفاوت تر، به روز تر و جذاب تر روبرو شوند.